T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
VAN / ERCİŞ - Mehmet Demir Ortaokulu

Mehmet Demir Ortaokulu

Telefon
0432 386 20 16
Belgegeçer
0
WEB
https://mehmetdemirortaokulu.meb.k12.tr
Adres
Çakırbey Köyü
Vizyon
Demokratik, çağdaş, sosyal hukuk devletimize, insan haklarına saygılı ve duyarlı, olayları inceleyen, araştırmacı ve sorgulayıcı, eleştirel, dürüst, iyi ahlaklı, çevreye duyarlı, kendi ile barışık, üretken, yaratıcı, yeteneklerinin farkında olan ve geliştiren, spor ve sanatın hayatındaki önemini, gerekliliğini kavrayan çağdaş bireyler yetiştirmektir. Bilim ve Teknoloji ile Ufku Açılan.Uluslar arası kültürleri merak eden, Sanat ve Estetik ile Zerafet Kazanan Etik Değerlerle Zenginleşen Gençlik varız.
Misyon
Türk Milli Eğitimin Genel Amaçları doğrultusunda Atatürk, Vatan, Millet, aile ve insan sevgisini benimseyen, Milli ve Manevi değerlerine bağlı, kendine güvenen, hak ve sorumluluklarını bilen, dürüst, ilkeli, çağdaş düşünceli, saygılı ve hoş görülü bireyler olarak yetiştirmek, beden, zihin ve duygu gelişimlerini ve iyi alışkanlıklar kazanmalarını sağlamak, Türkçe yi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamak, hayal güçlerini geliştirip, yapıcı ve yaratıcı düşünme yeteneklerini geliştirmek.Ayrıca Öğretmen, öğrenci ve velileriyle birlikte sosyal,kültürel,sanatsal,bilimsel etkinliklerdeki başarılarıyla çevreye örnek olan idealist bir okul olmaktadır. Medyaokuryazarlığı ve e-güvenlik konularında öğrencilermizi farkındalığı yüksek bireyler haline getirmek hedeflerimiz arasındadır.
Başarılar
Atletizm kız takımı Van İl Birinciliği, Satranç Van İl 2 ve 3´üncülüğü, Futsal erkek takımı İlçe Birinciliği, Tübitak 2204-B Bölge Üçüncülüğü
Öğretmen :25
Öğrenci :393
Derslik :16
Çok Amaçlı Salon :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :735
Öğretim Şekli :Normal Öğretim
Saatler
Ders Başlama Saati: 08:30 Bitiş Saati: 15:25
Isınma
Kalorifer
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
Lojman
6 - Lojmanlarda Elektrik/Su mevcuttur. Isınma şekli kalorifer. Her lojmanda termosifon vardır.
Ulaşım
Çevre köylerden servisler aracılığı ile öğrenciler taşınmaktadır.
Servis Bilgisi
Çevre köylerden servisler aracılığı ile öğrenciler taşınmaktadır
Yerleşim Yeri
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Erciş merkeze uzaklık: 17km. İl merkezine uzaklık: 117km
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır